• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Aardappelen met paprika - Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli is vrij te vertalen als aardappelen met paprika. Dit authentieke Hongaarse gerecht wordt al van oudsher op traditionele wijze bereid met deze ingrediënten:

Benodigdheden (4 pers.)
Olie
2 uien
300g Gyulai kolbász
150g spek in reepjes of blokjes
2 tl. Paprikapoeder
1 el. Poestasaus
1 el. Paprikacrème mild of pittig
2 groene paprika’s
1 á 2 tomaten
1,5 kilo aardappels
Zout

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Schil de aardappels en snijd deze in partjes of repen. Verhit olie in een ruime pan en bak hierin de spekjes. Voeg na enkele minuten de gesnipperde ui toe en fruit deze in het vrijgekomen vet. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Bestrooi het geheel met een lepel paprikapoeder en voeg hier een kleine hoeveelheid (150 ml) water aan toe. Voeg de paprika en tomaat met de poestasaus en paprikacrème toe aan het pruttelende geheel. Bestrooi met zout en laat 5 tot 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.

Verdeel de aardappelen over de paprikasaus in de pan. Leng dit aan met water tot het net niet onderdompelt. Roer voorzichtig een aantal maal, terwijl het 35-40 minuten al pruttelend op laag vuur zacht kookt. Snijd de kolbász in plakjes. Voeg deze aan het einde toe en laat nog 5 minuten meekoken. Paprikás krumpli is heerlijk met een schepje zure room erdoor.

Eet smakelijk / jó étvágyat !

Bereidingstijd: ± 60 min.

Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Univer Piros Arany Paprikacrème
€2,99
Gyulai Paprikaworst pároskolbász
€6,99
Univer Pörköltcrème Poestasaus
€1,99
Toon 1 - 4 van 4