• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gombapörkölt

Benodigdheden (4 pers.)
Olie
600-800g champignons
2 uien
1 el. Paprikapoeder
2 dl. crème fraîche
1 tl. Knoflookcrème
Zout
1 paprika
1 tomaat
1 el. bloem

Bereidingswijze
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes of blokjes. Pel en snipper de uien. Verhit olie in een ruime pan en fruit de uisnippers. Haal na enkele minuten de pan van het vuur en bestrooi de ui met Paprikapoeder. Was de paprika, verwijder de zaden en snijd deze in stukken. Was de tomaat en snijd deze in blokjes.

Voeg de champignonpartjes toe wanneer de ui goudbruin is. Doe hierop de paprika, tomaat en Knoflookcrème in de pan en giet er een scheut water bij. Breng het geheel aan de kook en laat dit vervolgens op laag vuur zachtjes gaarsudderen. Dit neemt ± 30 minuten in beslag. Roer regelmatig.

Wanneer de champignons gaar zijn mengt men de bloem met crème fraîche. Roer dit mengsel door de gombapörkölt en laat nog eventjes doorpruttelen.
Serveer de gombapörkölt met galuska of rijst.

Jó étvágyat!

Bereidingstijd: ± 50 min.

Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Kalocsai Paprikapoeder zoet
€2,99
Univer Knoflookcrème
€2,49
Toon 1 - 2 van 2