• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rakott krumpli – Stapelaardappel

Benodigdheden (4 pers.)
Boter
1,2 kg aardappelen
6-8 gekookte eieren
1 hele Gyulai kolbász
Paneermeel of geraspte kaas
1 el. Hongaarse kruidenmix
3 dl crème fraîche
Zout en peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen met schil in ruim water met een snufje zout. Kook de eieren eveneens tot ze hardgekookt zijn. Schil en snijd de aardappelen en de eieren in plakjes. Snijd de Kolbász in plakjes en vet een ruime ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C.

Stapel nu de aardappelen, schijfjes ei en stukjes Kolbász laag voor laag op elkaar. Bedek de bodem eerst met een laag aardappel en leg daarop de ei en kolbász. Bestrooi tussendoor met Hongaarse kruidenmix, peper en zout en wat crème fraîche. Herhaal dit tot de ovenschaal is gevuld. De topping bestaat uit een laag aardappelen. Bestrooi dit met paneermeel of geraspte kaas. Zet de ovenschaal 35-45 min. in de oven bij 180°C tot de bovenkant knapperig en goudbruin is. Serveer met crème fraîche en een frisse salade.

Eet smakelijk / jó étvágyat!

Bereidingstijd: ± 60-75 min.

Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Gyulai Paprikaworst pároskolbász
€5,99
Univer Hongaarse kruidenmix
€1,99
Toon 1 - 2 van 2