Recepten

Hieronder tref je traditionele recepten aan voor heerlijke Hongaarse maaltijden. Bij ieder recept staat aangegeven welke saus of smaakmaker ideaal is. Klik op het recept om de bereidingswijze te openen.

Rundergoulash (Marha gulyás)

Aardappelen met Paprika (Paprikás Krumpli)kalkoensoep

Lecsó met Kolbász

Pikante kippenpoten

Pörkölt met varkensvlees (sertéspörkölt)

Goulashshoep (gulyásleves)

Paprika Kip (Paprikás Csirke)

Erdélyi fatányéros

Kalkoensoep

Gevulde kippenborst Hongaarse stijl

Gehaktrolletjes op de barbecue

Kalkoenmedaillons in pesto-roomsaus

Chili Con Carne

Goulashsoep met zuurkool

Pikante kippenvleugels met gember

Bakonyi stijl karbonade

Gegrillde Kipburger

Galuska

Borsos tokány – Peperstoofpot

Palóc leves

Pikante kippenborst met frisse salade

Tárkonyos bárányleves – Lamssoep met dragon

Töltött káposzta

Csöröge fánk

Hagymás bab

Medaillonsstoof à la Brasov

Rakott krumpli – Hongaarse stapelaardappel

Csángó pecsenye

Zöldségleves – Groentesoep

Kakaós csiga

Labdapecsenye

Lecsós csirkemáj

Báránycomb Magyarosan – Lamsbout met Hongaarse kruiden

Gazdag lebbencs

Temesvári sertésborda zöldbabbal

Kolozsvári rakott káposzta

Hagymás rostélyos

Geroosterde ganzenlever met druivensaus

Gombapörkölt – Champignon-goulash (vegetarisch)

Gombaleves – Hongaarse Champignonsoep

Pizza tekercs – Pizza snacks

Uborkasaláta – Hongaarse komkommersalade

Arany Galuska

Birkapörkölt – schapenstoof

Lebbencsleves

Piskótatekercs – Hongaarse biscuitrol

Hortobágyi husos palacsinta

Halászlé

Cigánypecsenye

Bélszínjava Budapest módra

Kolbászos csirke met paprika

Debreceni Sertéskaraj – Varkenslende gevuld met kolbász

Sertés szalonna

Burgonyaleves kolbásszal – Aardappelsoep met kolbász

Csirkepörkölt – Kipgoulash

Rosztyókaleves

Tarhonya

Rácos hús

Gyulavári káposzta

Hajdúsági tokány

Zöldborsóleves – Hongaarse erwtensoep

Tatár bifsztek

Borjú paprikás – Hongaarse kalfsschotel

Korhelyleves

De Hongaarse keuken

De Hongaarse keuken kent een lange traditie met diverse invloeden van buitenaf. Kenmerkend voor de Hongaarse keuken is het overvloedige gebruik van paprika, pepers en andere gerelateerde producten (paprikapoeder).
Door veelal groene en rode paprika, milde of pikante peper in het eten te verwerken ontstaat de typerende smaak van veel gerechten. Paprika is niet alleen erg lekker, maar ook zeer gezond.
Wist u trouwens dat het woord paprika afkomstig is uit het Hongaars?
Naast de paprika word er vaak tomaat en ui gebruikt bij het bereiden van Hongaars eten.

Hongarije staat vooral bekend om zijn stoofschotels. Het vlees wordt eerst geroosterd met uien, waarna het vaak langere tijd wordt gestoofd zodat het vlees de malse en sappige smaak krijgt. Pörkölt is de Hongaarse benaming voor stoofschotel.
Goulash (Gulyás) is veruit het bekendste gerecht en de nationale schotel van de Hongaren. Deze wordt traditioneel in een bogrács (ruime ketel) boven een open vuur bereid. Als variatie op deze schotel wordt er ook goulashsoep gegeten.

Bekijk zelf de beschrijving van diverse traditionele recepten. Door de instructies stap voor stap te volgen kunt u nu altijd en overal genieten van authentieke Hongaarse gerechten, die u zelf bereid!

slider-04