• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rundergoulash – Marhapörkölt

Rundergoulash – Marhapörkölt

Door de beschrijving te volgen zal je een heerlijke gevulde Goulashschotel bereiden. Goulash maken vergt nu eenmaal wat tijd, het wachten zal echter rijkelijk worden beloond. Geniet optimaal van goulash met een glas wijn erbij.

Benodigdheden (4 pers.)
1 kg runderlappen
3 eetlepels olie
3 uien
2 rode of groene paprika’s
4 tomaten
1 eetlepel Paprikacrème mild of pittig
2 eetlepels Goulashcrème pittig of Goulashcrème mild
1 theelepel Knoflookcrème
1 el. Karwijzaad
1 el. Paprikapoeder
Peper en zout
1 theel. Pikante pepersaus

Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm., de paprika en tomaten in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Verhit de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Bestrooi met paprikapoeder en doe de paprika- en goulashcrème erbij. Voeg het vlees toe aan de pan, bestrooi dit met karwijzaad, peper en zout en roer de knoflookcrème erdoor. Rooster het vlees al roerend tot dit van alle kanten is dichtgeschroeid. Hierna roer je de gesneden paprika en tomaat door het geheel en voeg je water toe totdat het net niet onder water staat.

Breng het aan de kook, zodra het geheel kookt zet je het vuur op een lage stand en laat het ± 2 uur zachtjes gaarstoven. In tegenstelling tot de goulashsoep is het de bedoeling dat het geheel een stevige structuur krijgt. Indien er op den duur vocht verdampt (controleer regelmatig) voeg je daarom steeds een minimale hoeveelheid water toe. Na 2 uur roer je de pikante pepersaus door de goulash. Na ongeveer 2,5 uur heb je op deze manier een rijkelijke goulashschotel bereid waar je ongetwijfeld van zult genieten. De goulash kun je eten met brood, galuska of tarhonya. Roer naar smaak crème fraiche door de goulash.

Eetsmakelijk / Jó étvágyat!

Bereidingstijd: ± 2,5 uur

Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Univer Goulashcrème
€2,99
Univer Piros Arany Paprikacrème
€2,99
Univer Erős Pista Pikante Pepersaus
€3,99
Univer Knoflookcrème
€2,99
Toon 1 - 10 van 10