• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hortobágyi husos palacsinta

Benodigdheden
Olie
2 uien
500g kippenvlees (dij of borstfilet)
1 el. Paprikapoeder
3 dl. Crème fraîche
20g bloem
2 el. Paprikacrème
1 (groene) paprika
1 tomaat
Zout en peper
(ter variatie i.p.v. zout: 1 Maggi tyukhusleves kippensoep bouillon blokje)
 
Voor pannenkoeken:
2 eieren
160 g bloem
2 dl. melk
100 ml. koolzuurhoudend water
Snufje zout
Olie
 
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Snijd het kippenvlees in fijne blokjes. Verhit olie en fruit de ui goudbruin in een ruime pan. Voeg de kip toe en rooster deze enkele minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Voeg 2 el. paprikacrème toe en een scheut water. Breng het vervolgens aan de kook. Was de paprika en tomaat en snijd deze in blokjes. Voeg bij het vlees en laat ± 40 min. afgedekt gaarstoven.
 
(Ter variatie: Voor wat extra smaak, i.p.v. zout, voeg er 1 Maggi tyukhusleves kippensoep bouillon blokje toe. Roer door totdat deze is opgelost)
 
Bak intussen 10 pannenkoekjes en dek ze af. Dik de crème fraîche aan met 20 g bloem. Haal het vlees uit de pan en zet apart. Meng de crème fraîche al roerend met de overgebleven paprikasaus. Besmeer elke pannenkoek rijkelijk met dit mengsel. Verdeel nu het vlees over de pannenkoeken en rol of vouw ze dicht.
 
Verdeel de gevulde pannenkoeken in een ovenvaste schaal en overgiet met de resterende paprikasaus. Na 10-15 min. verwarmen in de oven (niet laten bakken) heeft u heerlijke Hortobágyi husos palacsinta. Garneer met stukjes paprika en serveer met een schep crème fraîche ernaast.

Jó étvágyat / eet smakelijk!

Bereidingstijd: ± 1,15 uur

Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Univer Piros Arany Paprikacrème
€2,99
Maggi Tyúkhúsleveskocka kippensoep bouillon
€1,99
Toon 1 - 3 van 3