• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Aranygaluska

Benodigdheden
500g bloem
20g gist
2 eierdooiers
300ml melk
100g boter
50g suiker
Snufje zout

Voor de topping:
200g gemalen walnoten
150g suiker
80g boter
Eetlepel vanillesuiker
 
Bereidingswijze
Meng de bloem, gist, suiker en melk samen met de boter, eierdooiers en snufje zout tot een stevige massa. Laat dit enige tijd rijzen en wals het plat met een deegroller. Maak met een taartvorm of omgekeerd glas kleine ronde figuurtjes van het deeg. Leg de deegvormpjes in een ingevette, ovenbestendige ronde cakevorm en stapel deze in laagjes op. Meng de gemalen walnoten met suiker. Besprenkel elke laag rijkelijk met gesmolten boter en het walnoten-suiker mengsel.
Dek af en laat het 30 minuten rijzen tot het de dubbele omvang heeft.

Bak in een voorverwarmde oven op ca. 180°C in 30 – 35 minuten. Zodra de aranygaluska goudbruin is zijn deze gereed. Bestrooi tot slot met vanillesuiker of poedersuiker.

Arany betekent goud en heeft betrekking op de goudbruine kleur van het gebak. Traditioneel wordt de aranygaluska afgebroken (niet gesneden) en in vanille of chocolade-crème gedoopt.
Arany galuska is heerlijk als dessert of gebak tijdens een (verjaardag)feest.
 
Eet smakelijk / jó étvágyat!
 
Bereidingstijd: ± 60 min.

Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0