• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bonengoulash - Körmös babgulyás

Bonengoulash - Körmös babgulyás

Benodigdheden (8 pers):
1 gerookte csülök (400-500g vlees)
500 g pintobonen (kievitsbonen)
5 varkensklauwen (± 2,5 kg)
3 grote uien
50g reuzel of 4 eetlepels olie
1 paprika
2 tomaten
1 theelepel gemalen karwijzaad
1,5 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels knoflookcrème
2-3 wortels
2 middelgrote peterseliewortels
1 laurierblad
Zout en peper
Pikante pepersaus
 
Bereidingswijze
Kook de csülök de avond van te voren en laat in het vocht afkoelen. Plaats vervolgens in de koelkast. Week de bonen de avond voor het koken in koud water dat de bonen net bedekt.
Was de varkensklauwen en snijd deze steeds in drie delen. Zorgvuldig snijden voorkomt dat er eventueel botresten achterblijven.
 
Pel en snipper de uien. Fruit de ui in reuzel of olie samen met de klauwen gedurende 20 min roerend op middelhoog vuur. De klauwen dienen wit te kleuren. Was en snijd de paprika en tomaten en voeg deze toe. Breng dit op smaak met karwijzaad, knoflookcrème, zout en peper en de helft van de paprikapoeder. Giet er evenveel water bij tot het net onder staat en laat 2,5u tot 3u op laag vuur afgedekt stoven tot de varkensklauwen mals en zacht zijn. Roer tussendoor geregeld.
 
Giet in tussentijd de geweekte bonen af en plaats deze in een ruime soeppan. Giet hier het kookvocht van de csülök bij. Schil en was de wortel en peterseliewortel en snijd deze in (halve) ringen. Voeg bij de bonen en breng aan de kook. Laat het vervolgens met een laurierblad op laag vuur koken tot de bonen bijna zacht zijn.
Giet de bonen bij de gekookte varkensklauwen en laat deze samen in nog 15-20 min echt zacht koken. Snijd intussen de csülök in middelgrote blokjes en voeg deze erbij. Roer er een schep Pikante pepersaus door voor een complete smaak. Wanneer de babgulyás gereed is haal je de pan van het vuur en wacht ± 10 min. totdat het vet zich op de bovenkant verzameld.
 
Ontdoe de babgulyás nu van de helft van het vet met een spatel (gebruik eventueel voor bereiding van andere gerechten). Bestrooi de bonenschotel met de overgebleven paprikapoeder. Wacht een paar minuten tot het vet dit heeft geabsorbeerd en laat nu zonder deksel nog 5 min op vuur verwarmen.
 
Eetsmakelijk / Jó étvágyat!
 
Bereidingstijd: ± 4 uur inclusief koken van de csülök.
 
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht:

Merken
Házi Varkensreuzel huisgemaakt
€5,99
Univer Erős Pista Pikante Pepersaus
€3,99
Univer Knoflookcrème
€2,99
Toon 1 - 5 van 5